El discurs de David Fernández

2

12/22/2012 per jformiguera

Em sento amb l’obligació moral de penjar l’enllaç del discurs que David Fernández va pronunciar ahir al Parlament de Catalunya. Cap article, ni enllaç penjat fins ara en aquest espai reflecteix tant bé i amb tota la seva integritat el nom d’aquest blog. Fa sentir en el màxim òrgan de govern i decisió d’aquest país el que moltes persones pensen, i diu allò que molts voldrien dir als polítics si en tinguessin l’oportunitat. No em sembla agosarat afirmar que els que debaten quin és el futur de l’esquerra a Catalunya, Espanya i Europa crec que poden trobar la resposta en el treball que fan les CUP i que, des de ja mateix, es començarà a difondre a gran escala. Crec que amb el panorama econòmic que es dibuixa per als propers anys, el seu creixement serà exponencial al maltractament que vagin patint les classes més desavaforides i, fins i tot, la classe mitjana. Temps al temps. Estic convençut que els veurem créixer de manera vertiginosa. Felicitats a les CUP i al seu màxim representant.

http://www.tv3.cat/videos/4394251/Discurs-de-David-Fernandez-al-debat-dinvestidura

Anuncis

2 thoughts on “El discurs de David Fernández

 1. Quim ha dit:

  És innegable que es necessita una mica de saba nova a la política, un corrent d’aire fresc. Està molt bé que hi hagi un component ideològic important, però després la traslació a la realitat és un mur important que costa superar. S’haurà de veure quantes propostes podran veure la llum en un futur avalades per les CUP i el creixement polític que tindran. De tota manera crec que tots ens hem de felicitar de la seva presència i el lideratge del David Fernández al Parlament. Una cosa que he copsat és que fins i tot quan no hi estic d’acord m’agrada escoltar-lo. No espot negar que un cert magnetisme té.
  Una cosa que no m’agrada si és referència política, sí si es fa en l’àmbit cultural és la denominació de Països Catalans. Molt senzill, políticament s’hauria de veure l’acceptació que té en una bona part d’aquesta localització geogràfica aquest terme. No podem considerar-los -políticament- si la majoria dels seus ciutadans no hi volen ser. De la mateixa manera que sembla que ara no tan sols podríem fer una consulta sobre la independència, sinó guanyar-la, veig molt llunyà que els habitants de Les Illes o el País Valencià tinguin aquest sentiment en un teixit ampli de la seva societat. De la mateixa manera que nosaltres no volem que ens considerin espanyols, tampoc podem considerar nosaltres als valencians o illencs com a pertanyents a uns Països Catalans que ara no existeixen. I veig molt difícil que existeixin en el futur. Parlem de Catalunya, d’una Catalunya independent, tasca prou titànica com per perdre’ns en altres batalles.
  Sí que podem parlar de Països Catalans en termes culturals a partir de totes les coses que ens uneixen a partir d’una llengua mare.

  • jformiguera ha dit:

   M’agrada molt la teva reflexió en relació a la qüestió dels Països Catalans. Crec que, tal com comentes, no es pot imposar el sentiment de pertenença sigui quin sigui i vingui d’on vingui.
   També comparteixo que, més enllà del fet d’estar-hi d’acord o no, dóna gust escoltar el discurs de David Fernández i el seu magnetisme. Penso que, poc a poc, dia a dia i amb major repercussió mediàtica pel fet d’estar al Parlament, el missatge de les CUP anirà calant i el seu creixement s’anirà fent realitat si la situació econòmica i social segueix empitjorant. Haurem d’estar atents als esdeveniments ja que la legisltura tot just comença, però pronostico un avenç important si la CUP es manté fidel al seu discurs.
   T’animo a seguir participant en el blog sempre que vulguis!
   Salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: